Mitt i terminens litteraturkurs bestämde jag mig för att när sista inlämningsuppgiften är gjord ska jag unna mig en rejäl vända med min nyfunna vän Ruth Galloway. De 3 resterande böckerna i serien (jag har tidigare läst 1 & 2) beställdes och låg sen bredvid läsfåtöljen och väntade… Nu har vi hängt ihop den senaste veckan, jag och Ruth, under lediga stunder. Jag tycker om henne… så där varmt och innerligt som man kan göra med en som, om… Read more »

Jag vet knappt hur jag ska börja… den här boken har allt. Normalt är jag svårflörtad av omskrivna böcker, men den här tog mig med storm. Jag är hopplöst förälskad i Chimamandas språk och berättarstil. Och berättelsen om Ifemelu och Obinze är fantastisk. Analysen av samhällsstrukturer är träffsäker och porträtten av människorna som lever i dessa briljant. Lägg därtill underhållande blogginlägg som väcker både frågor och funderingar och du har en viktig samtidsroman som går på knock. Jag läste och… Read more »

Vilket jullov vi har.. jag har förlorat mig fullständigt i Skyrims värld (igen, tack vare projektor och stor duk kombinerat med inköp av Dragonborn) och läst ut böcker på löpande band. Bland annat En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Det är en efterlängtad bekantskap som jag nu äntligen fick tid att göra. En mycket läsvärd bok där språket blev något av en förälskelse. Någon längre recension blir det inte denna gång. Men en sak är säker. Det blir… Read more »

Tudor England. En tid av religiös förändring, ständig skräck inför the Sweating Sickness, kungliga dramer och magnifika historiska karaktärer. Det är en tidsperiod som är väl beskriven, och omskriven, såväl kulturellt som vetenskapligt. Det är inte utan att jag beundrar Hilary Mantel för modet i att ta sig an denna tid och dess människor… Jag hade förmånen att läsa Wolf Hall under min nyss avslutade engelskakurs. Ringrostig vad gäller läsning på engelska bävade jag inför de väntande 650 sidorna. Men… Read more »

  Det är så roligt att studera igen! Och jag upptäcker dessutom att distanspluggandet verkligen passar mig… Även när det hopar sig! Det bådar ju gott för framtiden. Det enda som kan saknas emellanåt är studiekamrater. Jobbarkompisar liksom. Andras tankar och idéer om det man läser, som gör att man stannar upp och låter tanken hända… Men, jag bombar familjen med funderingar & frågeställningar och pratar med mina böcker. Det funkar det med! Den här jobbarkompisen pratar jag ofta med…. Read more »

Jag har sträckläst. Jag har skrattat. Jag har gråtit. För första gången känt igen den där detektiven i mig som aldrig ger sig. Mamman som har en hjärna som en popcornmaskin som kan väcka en mitt i natten, trots år av utmattning, med en ny idé som kanske, kanske kan hjälpa lite, lite till. En själ som alltid fortsätter söka efter vägen ut… En värme som fylld av humor mitt i svärtan bär familjen, ännu en dag. Boken om Kejsaren och hans underbara… Read more »

I syfte att värma upp engelskan inför kursstart bestämde jag mig för att börja läsa en helt ny bokserie. Efter att ha snubblat över en av de senare böckerna i serien om Ruth Galloway vände jag mig till min allra pålitligaste boktyckare för utlåtande – var dessa något för mig tro? Jodå, sa mamma. Det trodde hon nog. Så. Jag beställde den första boken i serien omgående och började läsa innan kartongen ens var slängd. Rejält ringrostig är jag när… Read more »