av Isaac Asimov

Science doesn’t purvey absolute truth. Science is a mechanism, a way of trying to improve your knowledge of nature. It’s a system for testing your thoughts against the universe and seeing whether they match. This works not just for the ordinary aspects of science, but for all of life.

Citatet är hämtat ur en artikel/intervju med Isaac Asimov hos Brainpickings.org. Läs hela artikeln hos Brainpickings genom att klicka på den här länken: http://www.brainpickings.org/index.php/2014/04/07/isaac-asimov-bill-moyers-education-science-religion/

Själv inser jag när jag läser artikeln att det var alldeles för länge sedan jag läste Asimov. Hans författarskap var ett ständigt närvarande element i min tonårstid (tack snälla bibblan för det!) och jag kommer ofta på mig själv med att nära en innerlig önskan om att läsa om hans böcker nu som vuxen, i en annan tid.

 

 

 

Kommentera?