Det hänger nog på gärsgår’n det där med sommar i år. Det enda som gått bra ute är potatis och bondbönor. Allt annat är så litet att det knappt finns… Men nu blommar äntligen syrénerna i alla fall!

Men lite härodlat har jag lyckats få ihop ändå, tack vare tunneln. Det blir inte tillräckligt med skörd för att fylla förråden inför vintern, men väl något grönt och färskt att njuta så länge det bara går. Och det är inte fy skam en säsong som denna!

 

Jag har nu toppat tomatplantorna och tagit bort alla blommor. De hinner ändå inte utvecklas till tomater. Jag hoppas på så vis hjälpa plantan att fokusera på de frukter som hittills blivit till. Hoppas någon hinner gå klart! De som inte mognar innan kylan tar dem blir det chutney av. Som tur var satte jag rejält med mangold och svartkål som båda klarar kylan bra. De växer så det knakar och ger rejält med mat per planta.

När maken återvände från nordnorge hade han rejält med Snöfrisk med sig hem, en fantastisk färskost gjord på getmjölk som jag bara älskar! Den fick smaksätta en Fjällträdgårdslåda tillsammans med svartkål, mangold, piplök, vitlök, chili och massor med svartpeppar… Vansinnigt gott!

 

IMG_0817

En reaktion på “Härodlat

Kommentera?