ekoreko

När jag funderade över inköp till företagsstarten fick jag bara mer och mer ont i magen. Miljösamvetet i mig klarar inte av konsumtionshetsen. Det tog inte lång tid att ta beslutet om att arbetet i, och omkring, Polarull ska genomsyras av miljötänk så långt det bara är möjligt.

På många områden är det ganska enkelt att genomföra bara man är medveten om vad man vill och tar sig tid att läsa på. Men på elektronikområdet är det svårare. Speciellt när det gäller mobiltelefoner.

Jag har sökt med ljus & lykta efter miljövänliga mobiltelefoner och har visserligen hittat en och annan ljusglimt tillverkad av återvunna material och med inbyggda solceller. Men de verkar inte finnas i Sverige. Än.

Därifrån var steget inte långt till beslutet att inte köpa in någon ny mobiltelefon till företaget. Jag är ju ett stort fan av återbruk sen länge. En begagnad mobiltelefon som ingen använder duger alldeles utmärkt. Lätta att få tag i är de också.

Nu sliter jag på den här gröna raringen tills den säger upp sig.

Magont..? Inte nu längre.

En reaktion på “Ekoreko

  1. Anneli

    Snacka om hysteri – jag förnyade min bindning å mobilabonnemanget alldeles nyss – och vad frågar/ringer flera stycken om efter det? Vill jag inte byta telefon också? Nej tack! Den gamle fungerar alldeles utmärkt ett bra tag till.

    Reply

Kommentera?