Jag är en pastalover. Eller… jag var. Numer är jag en pastarättslover på ständig jakt efter den där lyxiga al dente-känslan ihop med en god sås. Jag har testat många alternativ men aldrig hittat något som blev bra nog att flyga på egna vingar… Men här satt den. Som en smäck. Så vansinnigt gott!

Zucchini Carbonara

Ingredienser

  • 1 Skvätt olivolja
  • 1 Liten vitlöksklyfta
  • 1 Liten gul lök
  • 1/3 purjolök
  • några Skivor fårsalami
  • 1 Nypa chiliflakes
  • 3 St zucchini
  • 2 St äggulor
  • 1 Nypa salt
  • några Varv med svartpepparkvarnen
  • 1 Bit getost
  • några Varv till med svartpepparkvarnen

Notering

Ett snabbt sätt att strimla zucchini är att använda potatisskalaren. Dra den längs med zucchinin så får du grön pappardelle.

Gör så här

1. Droppa en skvätt olivolja i pannan.
2.
Hacka lök och vitlök fint och låt smälta på mjuk värme medan du strimlar purjo, salami och zucchini.
3. När löken blivit genomskinlig höjs värmen något för att fräsa purjo och salami med en nypa chiliflakes.
4. Höj värmen lite till och när pannan är het ska zucchinin i. Bara någon minut eller två. Salta och peppra, vänd runt, smaka av.
5. När zucchinin är genomvarm men al dente dras pannan bort från värmen och äggulorna vänds ner.
6. Servera bums med nymalen svartpeppar och smulad getost...

En reaktion på “Zucchini Carbonara

  1. Hanna

    Låter gott, jag har också upptäckt zuccini-pastan förra sommaren, då river jag den på något sätt och sedan stoppar dom i kokande vatten för 2 minuter. Måste återkomma till din recept när zuccinin börjar mogna….

    Reply

Kommentera?