Jag är en pastalover. Eller… jag var. Numer är jag en pastarättslover på ständig jakt efter den där lyxiga al dente-känslan ihop med en god sås. Jag har testat många alternativ men aldrig hittat något som blev bra nog att flyga på egna vingar… Men här satt den. Som en smäck. Så vansinnigt gott!
Zucchini Carbonara
Ingredienser
- 1 Skvätt olivolja
- 1 Liten vitlöksklyfta
- 1 Liten gul lök
- 1/3 purjolök
- några Skivor fårsalami
- 1 Nypa chiliflakes
- 3 St zucchini
- 2 St äggulor
- 1 Nypa salt
- några Varv med svartpepparkvarnen
- 1 Bit getost
- några Varv till med svartpepparkvarnen
Notering
Ett snabbt sätt att strimla zucchini är att använda potatisskalaren. Dra den längs med zucchinin så får du grön pappardelle.
Hanna
Låter gott, jag har också upptäckt zuccini-pastan förra sommaren, då river jag den på något sätt och sedan stoppar dom i kokande vatten för 2 minuter. Måste återkomma till din recept när zuccinin börjar mogna….