IMG_8761Som vi längtat! Frysen har gapat tom, sånär som på några ynkliga buljongben. Men nu är det äntligen liv i stugan igen.

2 renar som ska tas till vara. Det blir buljongkok på benen, mala färs i mängder, salta ner go’bitar till suovas och torrkött, spara andra go’bitar och renfeta till matlagning…

Lyckobubblorna spritter i kroppen!

4 reaktion på “Slow Food – Ren lycka!

 1. Hanna

  Förstår lyckan! Blir det mesta till färs? Jag funderar också hur jag ska gå till väga med alla mina vilda-bitar av olika valörer. Jag har hittat nu en bra marinad som verkar fungera på allt, men känner att färsen är en bristvara hela tiden.
  Kanske dax att börja mala själv också! 🙂

  Reply

  1. C Post author

   Barna älskar både färs, skav, suovas och torrkött, så det blir mest av dem. Men nog sparar jag go’bitar till långkok, tjälknöl, dragen ren och annat gott också. Har du köttkvarn?

   Reply

 2. Ida

  <3 Blir helt varm av att ni tar tillvara på att mat på detta sätt. Vilken kunskap ni har som många skulle kunna ta del av och använda för miljöns och kroppens skull!! Några bilder och korta "hur man gör" skulle kunna spridas något otroligt på bloggen och facebook. Fortsätt med ert goda liv! mvh brud som hittade din blogg när hon googlade haricots verts och gärna skulle vilja kunna ta tillvara på en ren.

  Reply

Kommentera?