Sandefjordsmör på Lappländska

Ingredienser

  • 1,5 dl grädde
  • 150 gram smör
  • 0,5-1pressad lime
  • ett knippedill
  • chili
  • svartpeppar
  • salt

Notering

Sandefjordsmör är en traditionell norsk sås som är underbar till många sorters fisk. I original smaksätts den med citron och persilja & det var så jag lärde känna den, tack vare vår vän Fiskepolisen. Här, i vår variant, smaksätts den istället med lime, dill och chili. Bara för att vi är så galet förtjusta i de smakerna.

Om du mot all förmodan får något över är den super att ta fram ur kylen och använda som kryddsmör

Gör så här

1. Koka upp grädde och reducera till hälften
2. Vispa ned kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar
3. Smaka av med limesaft, chili, salt och peppar
4. Klipp ner drivor av dill innan servering

3 reaktion på “Sandefjordsmör på Lappländska

  1. Pingback: Muurikkamat ‹ Fjällträdgården

Kommentera?