I år gick det äntligen vägen! Bondbönor som både trivts och gett skörd. Jag har tagit baljor under hela säsongen och försökt få kläm på hur de mår. Plötsligt blev det bråttom att ta in de som stod kvar då det i morse hängde istappar från baljorna! Trodde jag.. Men därinne, i det fluffiga täcket, låg härligt gröna juveler och mådde så gott.

Det här är kämpar väl värda att satsa på i en fjällträdgård, helt klart. Nu ska jag bara ta reda på hur man tillagar de små raringarna…

Är det någon av er som sitter inne med ett recept på bondbönor?

 

6 reaktion på “Provodling av Bondbönor

    1. C Post author

      Tack snälla! Jag är mäkta stolt, var ju så nära att ge upp härom året, men så kom ju en klok erfaren person och sa fortsätt…

      Reply

  1. Anneli

    Åh, vi köpte i Ås häromdagen – hade aldrig provat. Men nästa år blir det nog till att försöka egna. Var det godaste vi ätit i bönväg. Missade dock att de skulle förvällas och skalas, så vi stekte direkt med lök och vitlök. Gott och ännu bättre hade det varit om vi skalat 😉

    Reply

Kommentera?