Den där långkokta tomatsåsen vi gör härhemma är bra att ha till mycket. Till dagens lunch fick den förgylla abbarn (dvs abboren) tillsammans med olivolja och prästost. Så galet go’ snabbmat!
Värre är det med fotot i mörkret.. blir inte kul alls. Så, vissa recept kommer nog utan matbilder framöver. Men det går nog bra ändå. Ni får fantisera mera.
Prästostgratinerad Abborre
Ingredienser
- filéad abborre
- olivolja
- långkokt tomatsås
- riven prästost
- salt
- svartpeppar
Notering
Det här är ett nytt recept som går att göra i liten form för bara en person eller i hel långpanna till många. Det är bara att anpassa mängden. Och.. Nu är jag ju osttokig, men man kan absolut ta mindre ost än jag har gjort här (se bilden) och det blir minst lika gott.
Gör så här
1. | Sätt ugnen på 200 grader |
2. | Smörj en ugnsfast form med olivolja |
3. | Lägg i abborrfiléer, salta & peppra |
4. | Bre långkokt tomatsås över fisken |
5. | Täck med riven prästost |
6. | Grädda i mitten av ugnen tills det fått färg och fisken är klar. Det brukar ta 15-20 minuter. |
Birgitta Höglund's Mat
Så gott det ser ut, bilden funkar så bra ändå trots novembermörkret. Här blev det liknande snabbmat fast med färskt kalkonbröst, tomatröra med vitlök, örter och cheddar, som pizza utan deg 🙂
C Post author
Åh mums.. Jag älskar cheddar!