Osso buco på Lappländska

Ingredienser

  • renkött
  • morot
  • rotselleri
  • gul lök
  • vitlök
  • tomatkonserv, hela eller cocktail
  • vitt vin
  • hemkokt renbuljong
  • citronskal
  • lagerblad
  • örter (tex oregano)
  • svartpeppar
  • salt
  • smör
  • olivolja

Notering

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i Osso buco. Det är också en rätt som passar många barn. Praktiskt och gott – sånt gillar jag!

Recepten varierar, som så många grytrecept gör. Här kommer min variant. Med renkött i stället för kalvlägg.

Gör så här

1. Fräs de finhackade rotsakerna i smör & olivolja tillsammans med lök och vitlök.
2. Slå på tomater, vin och buljong och låt koka.
3. Skär renköttet i munsbitar.
4. Bryn köttet i smör & olivolja. Lägg ner i grytan.
5. Krydda och låt koka tills allt är klart. Ju längre desto godare. Dagen efter är den bäst!
6. Servera med olika gryt/sopptillbehör.

3 reaktion på “Osso buco på Lappländska

  1. Anneli

    Vilken del skulle du ta? Ytterlår? Här har nog allt som liknar lägg blivit färs – hade turen att få allt styckat och färdigmalt 🙂

    Reply

    1. C Post author

      Renfärs i frysen! Rikedom!
      Jag gör den här på olika delar varje gång, tror jag.. men ytterlåret är väl bra just i grytor? Kör på!

      Reply

Kommentera?