Osso buco på Lappländska
Ingredienser
- renkött
- morot
- rotselleri
- gul lök
- vitlök
- tomatkonserv, hela eller cocktail
- vitt vin
- hemkokt renbuljong
- citronskal
- lagerblad
- örter (tex oregano)
- svartpeppar
- salt
- smör
- olivolja
Notering
Jag har alltid varit barnsligt förtjust i Osso buco. Det är också en rätt som passar många barn. Praktiskt och gott – sånt gillar jag!
Recepten varierar, som så många grytrecept gör. Här kommer min variant. Med renkött i stället för kalvlägg.
Gör så här
1. | Fräs de finhackade rotsakerna i smör & olivolja tillsammans med lök och vitlök. |
2. | Slå på tomater, vin och buljong och låt koka. |
3. | Skär renköttet i munsbitar. |
4. | Bryn köttet i smör & olivolja. Lägg ner i grytan. |
5. | Krydda och låt koka tills allt är klart. Ju längre desto godare. Dagen efter är den bäst! |
6. | Servera med olika gryt/sopptillbehör. |
Anneli
Vilken del skulle du ta? Ytterlår? Här har nog allt som liknar lägg blivit färs – hade turen att få allt styckat och färdigmalt 🙂
C Post author
Renfärs i frysen! Rikedom!
Jag gör den här på olika delar varje gång, tror jag.. men ytterlåret är väl bra just i grytor? Kör på!
C Post author
Annars kan du ju alltid skava 😉