Ibland har man tur som en tokig. Mitt i att ryggen gått i totalstrejk över min nya arbetsställnings som student (läs: ihopkrupen i en gammal karmstol med näsan nerböjd i en bok eller åtta) och uppsatsskrivandet hopar sig kommer en räddande ängel… Svärmor kör upp från storsta’n med en riktig kontorsstol i bakluckan. Ljuvliga tider!
Inte nog med det. Det blev nyfångad röding också…
Röding i ugn
Ingredienser
- Några stycken nyfångade rödingar (rensad)
- Litesalt
- Några Varv med pepparkvarnen
- Ett Knippe dillstjälkar
- Liteolivolja
- Några Tunna skivor smör
Gör så här
1. | Rensa nyfångad röding och lägg i en ugnsform. |
2. | Salta utvändigt och invändigt och låt stå i kylen några timmar. |
3. | Lägg dillstjälkar och en smörklick inuti fisken och dra några varv med pepparkvarnen. |
4. | Ringla olivolja över fisken. |
5. | Baka i ugn på 150° i ca: 20 min. Kolla att fisken är färdig genom att dra i ryggfenan, om den lossnar lätt är fisken klar. |
Hanna
Skönt för både ryggen och resten av kroppen! 🙂