Ibland har man tur som en tokig. Mitt i att ryggen gått i totalstrejk över min nya arbetsställnings som student (läs: ihopkrupen i en gammal karmstol med näsan nerböjd i en bok eller åtta) och uppsatsskrivandet hopar sig kommer en räddande ängel… Svärmor kör upp från storsta’n med en riktig kontorsstol i bakluckan. Ljuvliga tider!

Inte nog med det. Det blev nyfångad röding också…

IMG_8937

 

Röding i ugn

Ingredienser

  • Några stycken nyfångade rödingar (rensad)
  • Litesalt
  • Några Varv med pepparkvarnen
  • Ett Knippe dillstjälkar
  • Liteolivolja
  • Några Tunna skivor smör

Gör så här

1. Rensa nyfångad röding och lägg i en ugnsform.
2. Salta utvändigt och invändigt och låt stå i kylen några timmar.
3. Lägg dillstjälkar och en smörklick inuti fisken och dra några varv med pepparkvarnen.
4. Ringla olivolja över fisken.
5. Baka i ugn på 150° i ca: 20 min. Kolla att fisken är färdig genom att dra i ryggfenan, om den lossnar lätt är fisken klar.

En reaktion på “Nyfångad röding och lycklig rygg!

Kommentera?