Spetta sten, hugga rötter, dra sly, jämna grästuvor med marken, köra skottkärror med hästskit uppför backen, ta emot gräsklipp från sommarjobbande sonen, gräva ur gamla komposthögen, dra ihop virke och vedklabbar till ramar, gnabbas skämtsamt med maken om vem som behöver masken bäst (fiskarn eller plantorna)… Köksträdgården växer!

Hästskit i botten och sen på med all fin gammal kompostjord som legat ett par år. Inklusive maskar 😉 Ner med plantor och täck med gräsklipp. Till natten får squashplantorna fiberdukstäcke. Jag är rik ♥

5 reaktion på “Köksträdgården får nya bäddar

 1. Hanna

  Yahoo! Vintern har rasat även på fjällen! Jag fick min trädgård ” klart” idag, nu behöver det bara vattna lite och skörda mycket 🙂 !

  Reply

 2. kreativatanten

  Oj vad duktig du är! Här frodas ogräset bland ädlare växtlighet. Men mycket blom i jordgubbsplantorna. Hoppas på dom och hjortronblommorna.Dom kräver som lite mindre skötsel dom….=)

  Reply

 3. Anneli

  Ååå så fint du gör!!!

  Här blev det bara ett rakt-på-utan-krusiduller trädgårdsland i sista sekunden. Men tänk att sallad och rädisor kommit upp redan – utan väv och trots 0-gradigt på nätterna!

  Vi var så fascinerade över alla blommor utomhus i Saxnäs med omnejd – här blåser de ju sönder, så mina står i alla fall kvar i växthuset på tillväxt (där för övrigt basilikan tackat för sig på grund av den obefintliga värmen t o m där..…..)

  Trädgårdskram!!

  Reply

 4. C Post author

  Men åh så rara ni är!

  Plankor från grannen, vedklabbar från vedbacken och hästskit från hagen… Vi får se hur länge de håller! 😉

  Reply

 5. Pingback: Lägesrapport från nya storbädden & Floraväkteri! ‹ Fjällträdgården

Kommentera?