Det här är bland det bästa jag vet. Att gå en runda i Fjällträdgården och hämta ingredienser till middagen. Göra upp eld till muurikkan och laga till något av dagens skatter. Just nu har jag extra stor tur då närmaste grannen blivit med rara damer som behöver sällskap emellanåt. Härodlat & hemägg. I min muurikka. Lycka! Jag tror jag fortsätter räkna på eget hönshus…

Fjällträdgårdspanna

Notering

Trädgårdspannan har ingen ingredienslista för dess innehåll varierar från gång till gång beroende på vad som behöver gallras eller ser godast ut just när jag hämtar ingredienserna. Stadiga ingredienser är olivolja, färsk vitlök, gröna blad, örter, äggstanning, salt & peppar. Jag älskar att laga till denna på muurikkan, ute i trädgården. Då är det sommar i Fjällträdgården.

Gör så här

1. Skölj de nyskördade grönsakerna väl.
2. Hetta upp olivolja i stekpannan/muurikkan.
3. Dela den färska vitlöken på hälften längs med. Gärna en bit upp på det gröna, blasten är god! Skiva halvorna tunt.
4. Fräs vitlöken i olivoljan & klipp ner mangoldstjälkarna i pannan.
5. När vitlök och mangold börjar dofta gott riv ner mangoldblad & örter.
6. Salta & peppra.
7. Vispa samman en äggstanning på ca 4 ägg och 1 msk creme fraiche, salta & peppra lätt.
8. Slå äggsmeten över grönsaksfräset & sänk värmen.
9. Rätten är färdig när smeten "stannat".
10. Servera bums med till exempel färskost & marinerade kronärtskockshjärtan eller varför inte en klick gräddfil med nyklippt gräslök.

Kommentera?