Vedspisen jobbar hårt med frysrensning idag… En rejäl laddning renben har åkt ner i buljongrytorna med kryddor, grönsaker och vitt vin.
Det är riktigt skönt att känna värmen från elden sprida sig i huset efter den senaste veckans massiva regnande. Att ta vara på ugnsvärmen som blir när jag eldar under buljongkoket är givet. Enklast är då att svänga ihop lite Allt-i-ett-mat som får sköta sig själv i vedspisugnen. Jag är nästan lika förtjust i sån som i långkok.
Den här öringen görs det nya varianter på härhemma så ofta att jag glömt hur den var från början. Om det ens var öring från början..? Nåja, det var fisk i alla fall. Och grönsaker.
Men ett är säkert. Rejält med dill ska det i alla fall vara.
Allt-i-ett-mat: Öring & Grönsaker
Ingredienser
- Blandade hackade favoritgrönsaker
- Några öringar
- Dill
- Salt & Peppar
- Chili explosion
- Vitt vin
- Ljus Soya
- Olivolja
Gör så här
1. | Hacka grönsaker (tex blandade rotsaker, lök, purjolök, svamp, vitlök) och täck botten på en ugnsfast form |
2. | Salta, peppra, krydda, skvätt vin & olivolja över blandningen och vänd runt. |
3. | Salta öringarna in & utvändigt och lägg en rejäl bukett dill i magen |
4. | Baka i ugnen (jag använder vedspisen och har därför inget gradantal) tills fiskarna är klara. Du kan enklast kolla om fisken är klar genom att dra i ryggfenan. Om den lossnar lätt är fisken färdig! |
5. | Servera med aioli & en långkokt tomatsås |