Vedspisen jobbar hårt med frysrensning idag… En rejäl laddning renben har åkt ner i buljongrytorna med kryddor, grönsaker och vitt vin.

Det är riktigt skönt att känna värmen från elden sprida sig i huset efter den senaste veckans massiva regnande. Att ta vara på ugnsvärmen som blir när jag eldar under buljongkoket är givet. Enklast är då att svänga ihop lite Allt-i-ett-mat som får sköta sig själv i vedspisugnen. Jag är nästan lika förtjust i sån som i långkok.

Den här öringen görs det nya varianter på härhemma så ofta att jag glömt hur den var från början. Om det ens var öring från början..? Nåja, det var fisk i alla fall. Och grönsaker.

Men ett är säkert. Rejält med dill ska det i alla fall vara.

öring

 

Allt-i-ett-mat: Öring & Grönsaker

Ingredienser

  • Blandade hackade favoritgrönsaker
  • Några öringar
  • Dill
  • Salt & Peppar
  • Chili explosion
  • Vitt vin
  • Ljus Soya
  • Olivolja

Gör så här

1. Hacka grönsaker (tex blandade rotsaker, lök, purjolök, svamp, vitlök) och täck botten på en ugnsfast form
2. Salta, peppra, krydda, skvätt vin & olivolja över blandningen och vänd runt.
3. Salta öringarna in & utvändigt och lägg en rejäl bukett dill i magen
4. Baka i ugnen (jag använder vedspisen och har därför inget gradantal) tills fiskarna är klara. Du kan enklast kolla om fisken är klar genom att dra i ryggfenan. Om den lossnar lätt är fisken färdig!
5. Servera med aioli & en långkokt tomatsås

Kommentera?