Fjällträdgårdspytt med ångad abborre
Ingredienser
- 1 Msk ekologisk olivolja
- 1 Msk smör
- 1 St liten färsk vitlök
- 4-5 St små sommarmorötter
- 1-2 St små palsternackor
- 3-4 St mellanstora courgette (squash, zucchini)
- 1 Skvätt balsamvinäger
- 1-2 Nypor salt
- 1-2 Nypor peppar
- 1 Nypa chili
- ett Gäng byxade abborrfiléer
Gör så här
1.
|
Salta & peppra de byxade abborrfiléerna och låt vila. |
2.
|
Skölj de nyskördade grönsakerna väl. |
3.
|
Mosa vitlöken med sidan av knivbladet och finhacka den. Slanta morötterna, lite på sniskan, och finhacka palsternackan. |
4.
|
Hetta upp smör och olivolja i en traktörpanna. |
5.
|
Fräs vitlök & rotsaker tillsammans, toppa med en skvätt balsamvinäger och rör om. Låt fräsa medan du skär courgette i rejäla halvmånar. |
6.
|
Vänd ner courgette i rotsaksfräset, salta & peppra lätt. |
7.
|
Fräs en stund, rör om då & då. |
8.
|
När courgetten börjar mjukna läggs abborrfiléerna ut ovanpå grönsakspytten. Täck med lock och sänk värmen. |
9.
|
Rätten är färdig när abborren vitnat och doftar färdigt. Det tar inte många minuter. |
10.
|
Servera bums, rykande het, med en rejäl klick aioli. |
Relaterade
Posted by C & filed under Fjällträdgården, Från Vedspisen. This post has 4 comments.
Kulturkollo
Hej! Jag hittar inte din mailadress någonstans. Maila din postadress till info[at}kulturkollo.se så ska jag skicka dig din vinst!
C Post author
Hej! Men så underligt! Jag skriver in den för att kunna kommentera hos er. Jag e-postar bums! Ser fram emot att få läsa vinsten 😀
Camilla
Är ju ingen aborrefantast men denna kunde nog gå hem hos mig 🙂
C Post author
Men så roligt! Bättre betyg går ju knappt att få!