Fjällträdgårdspytt med ångad abborre

Ingredienser

  • 1 Msk ekologisk olivolja
  • 1 Msk smör
  • 1 St liten färsk vitlök
  • 4-5 St små sommarmorötter
  • 1-2 St små palsternackor
  • 3-4 St mellanstora courgette (squash, zucchini)
  • 1 Skvätt balsamvinäger
  • 1-2 Nypor salt
  • 1-2 Nypor peppar
  • 1 Nypa chili
  • ett Gäng byxade abborrfiléer

Gör så här

1. Salta & peppra de byxade abborrfiléerna och låt vila.
2. Skölj de nyskördade grönsakerna väl.
3. Mosa vitlöken med sidan av knivbladet och finhacka den. Slanta morötterna, lite på sniskan, och finhacka palsternackan.
4. Hetta upp smör och olivolja i en traktörpanna.
5. Fräs vitlök & rotsaker tillsammans, toppa med en skvätt balsamvinäger och rör om. Låt fräsa medan du skär courgette i rejäla halvmånar.
6. Vänd ner courgette i rotsaksfräset, salta & peppra lätt.
7. Fräs en stund, rör om då & då.
8. När courgetten börjar mjukna läggs abborrfiléerna ut ovanpå grönsakspytten. Täck med lock och sänk värmen.
9. Rätten är färdig när abborren vitnat och doftar färdigt. Det tar inte många minuter.
10. Servera bums, rykande het, med en rejäl klick aioli.

4 reaktion på “Fjällträdgårdspytt med ångad abborre

    1. C Post author

      Hej! Men så underligt! Jag skriver in den för att kunna kommentera hos er. Jag e-postar bums! Ser fram emot att få läsa vinsten 😀

      Reply

Kommentera?