Filmjölksbröd (glutenfritt & lchf)
Ingredienser
- 3 Dl fil
- 2 St ägg
- 1 Msk olivolja
- 1,5 Dl linfrön
- 1,5 Dl solrosfrön
- 1 Dl pofiber
- 1 Tsk husk
- 1/2 Tsk salt
- 1/2 Tsk bikarbonat
Notering
Döm om min förvåning när jag skulle skära upp en frukostmacka morgonen efter baket. Brödet hade blivit grönt! Efter lite sökande hittade jag orsaken: bikarbonat och solrosfrön reagerar tydligen så tillsammans och det är helt ofarligt. Vill man undvika detta kan man byta ut solrosfröna mot andra frön.
Gör så här
1. | Vispa samman de våta ingredienserna lätt i en bunke. |
2. | Rör ihop de torra ingredienserna separat. |
3. | Vänd ner den torra blandningen i smeten. |
4. | Låt svälla en stund. |
5. | Smörj under tiden en avlång brödform med olivolja och pudra med pofiber. |
6. | Vänd ner smeten i formen och strö en näve solrosfrön över alltsammans |
7. | Grädda i mitten av ugnen på 170° i ca: 40 min. |
8. | Stjäl upp och låt svalna. |