Filmjölksbröd (glutenfritt & lchf)

Ingredienser

  • 3 Dl fil
  • 2 St ägg
  • 1 Msk olivolja
  • 1,5 Dl linfrön
  • 1,5 Dl solrosfrön
  • 1 Dl pofiber
  • 1 Tsk husk
  • 1/2 Tsk salt
  • 1/2 Tsk bikarbonat

Notering

Döm om min förvåning när jag skulle skära upp en frukostmacka morgonen efter baket. Brödet hade blivit grönt! Efter lite sökande hittade jag orsaken: bikarbonat och solrosfrön reagerar tydligen så tillsammans och det är helt ofarligt. Vill man undvika detta kan man byta ut solrosfröna mot andra frön.

Gör så här

1. Vispa samman de våta ingredienserna lätt i en bunke.
2. Rör ihop de torra ingredienserna separat.
3. Vänd ner den torra blandningen i smeten.
4. Låt svälla en stund.
5. Smörj under tiden en avlång brödform med olivolja och pudra med pofiber.
6. Vänd ner smeten i formen och strö en näve solrosfrön över alltsammans
7. Grädda i mitten av ugnen på 170° i ca: 40 min.
8. Stjäl upp och låt svalna.

Kommentera?