Det bästa med att plugga på distans är att jag kan laga lunchen själv samtidigt som jag lyssnar på en podcast eller en webblektion. Dagens lunch blev riktigt god. Den får nog ses som en skiss då mängder inte finns angivna. Men den är.. Så där underbart höstmumsig som bara en krämig soppa kan vara… Hoppas ni också gillar den.

Champinjon & Cheddarsoppa

Ingredienser

  • Frysta eller färska champinjoner i skivor
  • Hackad Gul lök
  • Hackad Vitlök
  • Renbuljong
  • Creme Fraiche
  • Dijon
  • Ljus soya
  • Örtalt & Svartpeppar
  • Riven cheddar
  • Ajvar

Gör så här

1. Fräs svampen i en kastrull till vätskan gått in
2. Tillsätt smör eller olivolja, lök och vitlök: Fräs till löken är genomskinlig
3. Tillsätt renbuljong, dijon och creme fraiche och låt koka samman tills det tjocknar något.
4. Smaka av med ljus soya, salt och nymalen svartpeppar.
5.
Rör ner en rejäl näve riven cheddar (prova gärna whiskycheddar!) så den smälter.
6.
Servera med ajvar.

Kommentera?