Abborre i lime & dillsås

Ingredienser

  • 1 Msk smör
  • 1 Msk olivolja
  • 1 St gul lök (finhackad)
  • 1 St lime
  • 400g creme fraiche
  • 5 Dl grädde
  • 30-40g dill
  • ca 500g abborre (filéad)
  • smaka av Med salt & nymalen svartpeppar

Valfri

  • 1 Dl fiskbuljong

Gör så här

1. Värm smör och olivolja i en traktörpanna (en stekpanna med höga kanter)
2. Fräs löken långsamt, tills den blir genomskinlig.
3. Tillsätt saften och det strimlade skalet av en hel lime och låt fräsa en stund.
4. Rör ner creme fraîche i lökfräset.
5. Fyll på med grädde och ev buljong.
6. Tillsätt dill, salt och svartpeppar och låt koka ihop.
7. Smaka av såsen och lägg sen i abborrfiléerna.
8. Låt koka på svag värme till fisken är genomkokt.
9. Servera med önskat tillbehör. Här: smörslungade gröna ärtor

3 reaktion på “Abborre i lime & dillsås

  1. Birgitta Höglunds Paleo

    Mums, det skulle du gärna få bjuda på 🙂

    Får se om den här kommentaren går fram. Provade att skriva ett Stort Tack när du skrev om min USA-lansering häromveckan, men det gick inte…

    Nu har jag ny dator, den gamla la av just när allt var klart med kontraktet, den hade fått nog efter att ha jobbat hårt i 5 år 😉

    Önskar dig och Fjällfamiljen en riktigt Glad Påsk <3

    Reply

    1. C Post author

      Åh, det vore underbart att få bjuda dig på fjällfisk Birgitta!
      Men har du slitit ut en hel dator? 😉
      Jag håller alla tummar jag har inför din USA-lansering. Så stort!

      Reply

      1. Birgitta Höglunds Paleo

        Tack min vän. Hoppas få möjlighet att träffas nån gång 🙂

        Ja du, den datorn var så utsliten som den bara kunde vara. Men den var begagnad redan när jag fick den, tillverkad redan 2003, så det var antikvarning på den.
        Kram och njut vidare av påsken!

        Reply

Kommentera?